Deze gummies zijn een snoepvervanger!
Zoals eerder genoemd in één van onze artikelen, weet je vast al dat kurkuma vele voordelen kent. Je kunt het toevoegen aan je maaltijd, maar je kunt het ook met wat honing mengen in heet water. Eens wat anders dan thee of koffie en stukken gezonder!
Nu hebben we een nog spannender recept! Leuk om te maken, het heeft toegevoegde waarde voor onze gezondheid en het is weer heel wat anders.
Wat heb je nodig?
- 2 glazen water
- 1 eetlepel kurkuma
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels kokosolie
- 4 eetlepels gelatinepoeder
Zo maak je het:
- Voor een nog gezondere gummie, is er ook nog de mogelijkheid om de kokosolie weg te laten. De kokosolie zorgt voor de absorptie van het kurkumapoeder en geeft de gummies een dun, wit laagje. Ook mag er extra honing of kurkuma toegevoegd worden, maak het naar je eigen smaak!
- Verwarm een pan en voeg het water samen met de kurkuma, honing en kokosolie toe. Blijf dit ongeveer 5 minuten roeren. Om de smaak te controleren, proef je het en kunnen er wat van de ingrediënten toegevoegd worden.
- Haal het mengsel van het vuur en strooi het gelatinepoeder erdoor. Roer het mengsel ongeveer een minuut stevig door, zodat het gelatinepoeder volledig kan oplossen.
- Als het mengsel egaal is geworden, giet het mengsel dan in een platte schaal. Plaats deze schaal 2 uur in de koelkast. De duur is afhankelijk van de stevigheid van de gelatine. Controleer dit een paar keer, wie weet is het wat eerder klaar. Is de gelatine stevig geworden, dan kan je het in porties snijden. En voila, klaar zijn je gezonde gummies!
- Wil je de gummies bewaren? Doe ze dan in een luchtdichte zak. Ze kunnen dan ongeveer 7 dagen in de koelkast blijven.
Beeld: