Net zo lekker en veel gezonder!
Heel veel mensen zijn helemaal in de ban van guacamole (toegegeven, je moet er van houden). Helaas bevat dit heerlijke dipsausje aardig wat calorieën. Daarom hebben we vandaag de gezonde variant van guacamole voor je!
Guacamole (oftewel avocadomousse) is heerlijk om op je brood je smeren, om chipjes in te dippen en om bij vlees te eten. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Mexico maar is over de hele wereld populair geworden. Helaas bevat kant-en-klare guacamole uit de winkel vaak maar weinig avocado. Wist je dat de Albert Heijn een keer de ‘Kletsmajoor Award’ van de Consumentenbond heeft gewonnen omdat hun guacamole maar 0,7% avocado bevatte? Er worden dan ook heel veel andere ingrediënten aan guacamole toegevoegd, die maken dat het niet een heel gezond dipsausje is! Gelukkig hebben wij nu een recept voor een hele gezonde variant: brocamole!
Het geheime ingrediënt van deze gezonde versie van guacamole is broccoli! Brocamole is net iets gezonder dan guacamole doordat avocado’s veel vet (al is het wel ‘goed’ vet) bevatten en broccoli’s niet. Het proberen waard dachten wij!
Dit heb je nodig
- peper en zout
- 500 gram broccoli in roosjes
- 120 ml Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1/2 rode peper zonder zaadjes (fijngehakt)
- 2 el rode uit (fijngehakt)
- 1 el koriander (fijngehakt)
- 1/2 limoen
- 1-2 kleine tomaten (in blokjes)
Zo maak je het:
Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg een halve theelepel zout en de broccoliroosjes toe. Kook de broccoli 12-15 minuten. Giet de roosjes af en doe deze in een blender. Voeg de yoghurt, knoflook, pepers, rode uit, koriander, limoen, een theelepel peper en een theelepel zout toe. Mix de ingrediënten 1 minuut tot een romig geheel en schep daarna de tomatenblokjes er doorheen. Smullen maar!
Beeld: Pixabay