Naomi

Zo maak je het

Groningen is een provincie die veel te bieden heeft, waaronder ook deze Groningse poffert. Dit heerlijke brood-achtige boerengerecht kan gegeten worden als hoofdgerecht, maar ook als toetje. Wist je dat er zelfs een gehucht naar dit heerlijke gerecht genoemd is? Probeer het maar eens. Heerlijk om eens in het weekend te maken.

Wat heb je nodig?

  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • zout
  • rozijnen, krenten, stukjes appel
  • boter, gesmolten om eroverheen te gieten en om in te vetten
  • eventueel paneermeel

Hoe maak je het?

  • Wel de krenten en rozijnen in een bakje water.
  • Vet de poffertpan of de tulbandvorm in met wat boter en strooi er eventueel wat paneermeel in.
  • Meng het zelfrijzend balmeer, de melk, de eieren en het zout door elkaar in een mixer met deeghaken. Doe dit in 3 minuten op de hoogste stand.
  • Giet het beslag in de poffertpan of tulbandvorm.
  • Verwarm water in een grote pan tot het kookt.
  • Zet de poffertpan of de tulbandvorm in de pan en zorg dat het water tot twee vingers onder de deksel komt.
  • Zet het vuur laag en laat de poffert in 2 uur gaar worden.
  • Prik er na 2 uur met een saté-prikker in om te zien of hij gaar is. Als de saté-prikker er schoon uit komt dan is de poffert klaar.

Eetsmakelijk!

Bron: Tintel | Beeld: wikicommons, Ibyte