Deze eierbal kun je frituren of in de Airfyer bereiden
Alle Noordelingen zijn al bekend met deze lekkere snack: eierballen. Vaak worden ze non-stop uit de snackmuren getrokken. Maar wat is nu precies een eierbal? En hoe kun je deze gemakkelijk thuis maken? Op deze vragen hebben wij nu het antwoord.
Deze eierballen zijn binnen een paar minuten klaar in de Airfryer of in de frituurpan.
Wat heb je nodig? (voor 4 eierballen)
- 400 gram rundvleesragout
- 2 theelepels gedroogde of verse peterselie
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 2 theelepels kerriepoeder
- een halve theelepel paprikapoeder
- 200 gram (kristal)bloem
- 4 eieren, hardgekookt
- 1 ei, geklutst
- 200 gram paneermeel
- huishoudfolie
Zo maak je de eierballen:
- Kook de eieren totdat ze hardgekookt zijn. Pel de eieren en leg aan de kant.
- Verwarm ondertussen in een steelpan de rundvleesragout met de peterselie, Provençaalse kruiden, kerriepoeder en paprikapoeder.
- Zet de ragout op laag vuur en voeg beetje bij beetje al roerend de bloem toe totdat er een deegachtige substantie ontstaat. Haal vervolgens de ragout van het vuur en laat het goed afkoelen.
- Scheur voor elke eierbal een stuk huishoudfolie af. Smeer op elk stukje folie een laag rundvleesragout uit. Leg het hardgekookte ei in het midden, pak de folie beet en trek dit over het ei heen, zodat er een egale laag ragout over het ei ontstaat.
- Zet 3 verschillende bakjes klaar met het paneermeel, de bloem en het geklutste ei.
- Verwijder de folie en haal de eierbal met ragout door de bloem, het geklutste ei en de paneermeel.
- Herhaal deze drie stappen totdat er een gepaneerde, egale laag om het ei is gevormd.
- Frituur: bak de eierballen in de frituur op 180 graden, 5 à 6 minuten.
- Airfryer: zet de Airfryer op 180 graden en bak ze hier 6 à 7 minuten in.
Wil je dit recept bewaren? Bewaar ‘m op Pinterest.
Bron: Koopmans | Beeld: Wikimedia Commons