Geen kipnnuggets, maar groentenuggets!
Het kan nog een hele strijd zijn om je neefje, je nichtje, je buurmeisje, je kleinzoon of welk kind dan ook groente te laten eten. Het is gewoon niet zo verleidelijk als die lekkere kipnuggets met appelmoes. Maar… wist je dat je groentes ook een stuk verleidelijker kunt maken voor kinderen? Deze groentenuggets zijn supergezond en nog lekker ook. Vooral met een beetje ketchup!
Dit heb je nodig (voor 40 – 50 kleine nuggets):
- 3 wortels, geschild en in stukjes gesneden
- halve bloemkool, in stukjes
- halve broccoli, in stukjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei
- uienpoeder
- zout
- peper
- paneermeel
Zo maak je het:
- Doe de wortels, bloemkool, broccoli, knoflook en ei in een keukenmachine en zet deze aan tot de groente helemaal fijn is en het allemaal goed met elkaar is vermengd.
- Doe daarna 190 gram paneermeel bij het mengsel en zet de keukenmachine opnieuw aan. Laat de machine lopen tot de paneermeel goed is vermengd.
- Neem een dessertlepel uit de massa en rol dit tot een nuggetvorm. Doe dit tot er niets meer in de keukenmachine zit.
- Haal de nuggets nog een keer door het paneermeel zodat ze voorzien zijn van een laagje.
- Zet een grote koekenpan op het vuur en doe hier een scheutje olijfolie in. Doe daarna de nugggets in de pan en laat ze op middelhoog vuur in totaal tien minuten bruin worden. Draai ze halverwege even om.
- Wil je de nuggets niet in (olijf)olie klaarmaken? Dan kun je ze ook 25 minuten op 200 graden in de oven doen. Draai de nuggets na 15 minuten wel een keertje om.
Bron: Buzzfeed | Beeld: Videostill