Naomi

Om je vingers bij af te likken!

Een dagje geen vlees wordt door veel instanties aangeraden. Maar hoe? Deze kazige groentengratin is een perfect hoofdgerecht als je even geen vlees wilt eten. Je kunt hier ook eindeloos mee variëren. Kies bijvoorbeeld een andere groentenmix. Je zult zien dat deze gratin nooit zal vervelen. 

Heerlijk en makkelijk!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 500 gram groentenmix naar keuze (bijvoorbeeld Italiaanse roerbakmix)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 460 gram boter
  • 2 theelepels bloem
  • 600 milliliter melk
  • 1 zakje geraspte kaas
  • peper, zout en oregano

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Verhit wat olie in de pan en bak de knoflook samen met de ui voor 2 minuten.
  • Voeg nu de groentenmix toe en laat dit allemaal 4 minuten bakken.
  • Maak ondertussen de witte saus. Verhit de boter in een saus pan en voeg hier de bloem aan toe.
  • Roer dat goed door en voeg nu de melk toe. Kruid het met peper, zout en oregano en laat het even koken tot het wat indikt.
  • Ga nu laagjes maken, zoals bij een lasagne. Eerst een laagje saus, dan groenten en vervolgens kaas. Ga zo door tot je geen ingrediënten meer over hebt.
  • Doe de ovenschaal in de oven en bak het in 20 minuten gaar.

Lees ook: Deze koolhydraatarme bloemkool-kaasovenschotel moet je geproefd hebben!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: SG Cookery | Beeld: videostill MadhurasRecipe Hindi