Net zo lekker als de rode shakshuka
Haal jij regelmatig je pitabroodje door een grote pan met rode shakshuka? Dan weet je als geen ander hoe lekker dit gerecht is. Omdat we het recept van de traditionele shakshuka inmiddels wel kunnen dromen, focussen we ons vandaag op een nieuwe variant. We maken vandaag eens een groene shakshuka. En geloof ons: hij is net zo lekker!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de groene shakshuka:
- Verwarm drie eetlepels olijfolie in een brede en ondiepe koekenpan. Voeg de ui, prei, knoflook toe en roer tot de boel zacht is voor ±5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg intussen in een blender de peterselie, koriander, 3 eetlepels olijfolie, peper, zout, chilipeper, water en 2 grote snijbieten bij elkaar. Mix tot er een groene pasta ontstaat.
- Voeg de overige snijbieten toe aan de pan en roer dit voor 2 minuten door. Voeg vervolgens ook de groene pasta toe en roer tot er een glad geheel ontstaat.
- Zet het vuur laag en maak 6 ‘kuiltjes’ in het gerecht. In elk kuiltje voeg je een ei toe.
- Doe vervolgens het deksel op de pan en laat dit voor ±5 minuten pruttelen tot het witte van de eieren gekookt is.
- Serveer de shakshuka met wat peper, zout, chilivlokken en wat pitabroodjes.
- Dippen maar!
Ook lekker: Pindakaaskip
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Goop | Beeld: Videostill YouTube