Zo maak je een heerlijke groene pesto met courgette!
In de supermarkten stikt het van de verschillende soorten pesto’s. Van groene tot rode pesto: het is er allemaal te vinden. In veel van deze pesto’s zitten vrij veel conserveringsmiddelen en daarom is een zelfgemaakte een gezondere én lekkere optie! Daarnaast heb je deze groene pesto met courgette zo op tafel staan en heb je genoeg om minstens vier personen te voorzien van een lekkere saus voor over de pasta.
Deze pesto met courgette is heerlijk door de pasta of als smeersel op een broodje!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de groene pesto met courgette:
- Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd hem vervolgens in dikke plakken.
- Verhit een koekenpan met een flinke scheut olijfolie en voeg de knoflooktenen geperst toe.
- Leg na 1 minuut de dikke plakken courgette in de pan en bak deze goudbruin gaar.
- Zet het vuur uit en laat de courgettes lichtelijk afkoelen.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten en vijzel deze samen met de walnoten.
- Doe de gebakken courgette, gevijzelde pijnboompitten, walnoten, verse basilicum en wat peper en zout naar smaak in een blender of in een grote schaal. Blend met de blender of met een staafmixer tot er een egale pesto ontstaat.
- Optioneel: voeg voor extra smaak eventueel nog wat olijfolie en een extra teentje knoflook toe voorafgaand aan het mixen.
- Serveer de groene pesto met courgette met pasta en garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Pasta pesto met kip en groene asperges
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: 24 Kitchen | Beeld: Kookfans ©