Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • Zout en peper
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 900 gram groene asperges, geschild en in stukjes van ca. 2,5 centimeter gesneden
  • 400 gram cannellinibonen (in blik)
  • 950 milliliter groentebouillon
redacteur
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • Zout en peper
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 900 gram groene asperges, geschild en in stukjes van ca. 2,5 centimeter gesneden
  • 400 gram cannellinibonen (in blik)
  • 950 milliliter groentebouillon

Je hebt het meeste waarschijnlijk al in huis

Hoewel er bepaalde gerechten zijn die altijd terugkeren op onze eettafel, houden we er ook van om af en toe wat nieuws uit te proberen. Op die manier stuiten we regelmatig op enkele nieuwe culinaire pareltjes. Het vervelende is alleen dat je voor zulke nieuwe maaltjes vaak een waslijst aan ingrediënten nodig hebt en dat schrikt vaak toch een beetje af. Herkenbaar? Dan ga je heel blij worden van deze romige groene aspergesoep. Niet alleen omdat hij overheerlijk smaakt, maar ook omdat je er slechts zes ingrediënten voor nodig hebt, waarvan je een deel waarschijnlijk al in huis hebt. Wat wil je nog meer?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Zet een grote pan op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Voeg de uien toe en een snufje zout. Bak de uien glazig en zacht, in ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de knoflook, groene asperges en bonen toe en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Giet de groentebouillon erbij en draai het vuur hoog. Breng het geheel aan de kook.
  • Wanneer je soep kookt, draai je het vuur laag en laat je de soep 5 minuten zachtjes pruttelen. Zorg ervoor dat de asperges gaar zijn. Zijn ze dat nog niet, dan laat je de soep nog iets langer koken.
  • Draai het vuur uit en laat de soep iets afkoelen. Doe de soep vervolgens in porties in de blender en pureer tot een romig en glad geheel.
  • Serveer de soep direct of bewaar hem in een afgesloten bakje in de koelkast, om hem later weer op te warmen (je kunt de soep 5 dagen in de koelkast bewaren).
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: geroosterde wortelsoep

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Clean & Delicious | Beeld: Videostill