Zo lekker!
Het aspergeseizoen is officieel begonnen en dat betekent dat we de asperges weer inslaan. We maken heerlijke soepen, quiches en ovenschotels van deze groente. Deze groene asperges-ovenschotel is om je vingers bij af te likken.
Ga jij dit binnenkort maken?
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de groene asperges-ovenschotel
- Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal van zo’n 17 x 22 centimeter. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges af en leg de asperges in de ovenschaal.
- Smelt 3 eetlepels boter in een sauspan op een middelhoog vuur en voeg de bloem toe. Roer goed door met een garde en bak dit 2 tot 3 minuten. Roer af en toe door.
- Voeg de melk en slagroom geleidelijk toe, terwijl je met een garde roert om klontjes te voorkomen.
- Breng op smaak met knoflookpoeder, zout en peper. Blijf roeren tot de saus dikker is geworden.
- Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe en roer tot alles goed is vermengd.
- Schenk de saus over de asperges. Zet de schaal 15 tot 18 minuten in de oven.
- Smelt ondertussen 1 eetlepel boter en roer de broodkruimels door de boter.
- Voeg de rest van de Parmezaanse kaas toe en roer opnieuw.
- Haal de ovenschaal na 9 minuten uit de oven en verdeel het pankomengsel over de saus. Zet de schaal daarna weer terug in de oven.
- Haal de asperges na de resterende baktijd uit de oven en zet de grill van de oven aan.
- Zet de asperges nog 2 tot 3 minuten onder de grill.
- Laat even afkoelen en geniet ervan!
Ook lekker: Pasta pesto met kip en groene asperges
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: Videostill