Maayke

Deze bruschetta’s passen bij elk feestje

Of we nu een chique feest, een vrijdagmiddagborrel of gewoon zin hebben in een lekker hapje: Italiaanse bruschetta’s kunnen altijd. We kennen natuurlijk allemaal de klassieke bruschetta’s met tomaten en verse kruiden. Wil je eens iets anders? Dan zijn deze Italiaanse bruschetta’s met groene asperges the new best thing!

Met een paar ingrediënten staan deze heerlijke hapjes zo op tafel!

Dit heb je nodig (voor 6 stuks)

  • 8 sneetjes stokbrood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 8 groene asperges
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas, vlokken

Zo maak je het:

  • Bestrijk de sneetjes stokbrood beide kanten met een dun laagje olijfolie.
  • Rooster het brood in een grillpan tot beide kanten goudbruin van kleur zijn. Wrijf de zijden in met het teentje knoflook.
  • Snijd ± 3 centimeter aan de onderkant van de groene asperges af.
  • Bestrijk de asperges met olijfolie en grill ze in de grillpan in ± 7 minuten gaar. Breng op smaak met wat zwarte peper.
  • Smeer de bruschetta’s ondertussen met geitenkaas en snijd de zongedroogde tomaten doormidden of in partjes. Verdeel over de geitenkaas.
  • Snijd de groene asperges doormidden en verdeel over de bruschetta’s. Garneer met wat Parmezaanse kaas vlokken.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Het perfecte voorgerecht: geen klassieke carpaccio máár… Italiaanse Vitello tonnato!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Leuke Recepten | Beeld: Leuke Recepten