Lekker, vullend en helemaal passend bij het thema!
Ter ere van Halloween hebben we een heerlijk simpel griezelrecept voor je. Hiermee maak je snel en eenvoudig acht gevulde paprika’s, mét eng gezichtje. Ideaal als je nog last minute inspiratie voor vanavond zoekt. Met wie ga jij hiervan smullen?
Een variant op de klassieker
Halloween wordt in Nederland niet echt groot gevierd, maar een extra excuus om een leuk recept te proberen is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Het recept voor gevulde paprika’s is een good old classic, waar veel varianten op zijn gemaakt. Dit is er eentje, met Halloweenthema. Griezelen geblazen!
Zo maak je de gevulde Halloweenpaprika’s
- Pak een grote pan en verhit daarin de olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe als de olie goed warm is.
- Wacht ongeveer 3 minuten, tot de ui en knoflook zacht zijn geworden. Voeg daarna de kalkoen toe, gevolgd door het zout, de peper en de oregano.
- Laat het geheel 3 tot 4 minuten opwarmen en roer het ondertussen goed door.
- Voeg de courgette en de tomatenblokjes toe. Verwarm dit alles tot de courgette zacht is.
- Haal de pan van het vuur. Snijd de bovenkant van de paprika’s af, zodat je een soort kuipjes krijgt. Bewaar de bovenkant wel (inclusief de stengel).
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kerf met een klein mesje de ‘gezichtjes’ in de paprika’s.
- Bekleed een ovenplaat met bakpapier en zet de paprika’s daarop. Vul ze eerst met een laag gekookte rijst en giet het mengsel uit de pan daaroverheen.
- Zet de bovenkant weer op de paprika’s en schuif de plaat de oven in.
- Haal de plaat na 35 minuten uit de oven en verdeel de paprika’s over de borden.
- Smullen en griezelen maar!
Lees ook: Halloweensnack: hot dog mummies met honing-mosterddip
Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: iStock