Ingrediënten
  • 6 plakken filodeeg
  • 60 gram gesmolten boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote gele ui, fijngesneden
  • 550 gram bevroren spinazie, ontdooid en vocht uitgeknepen
  • 500 gram ricotta
  • 230 gram feta, verkruimeld
  • 230 gram geraspte cheddar
  • 2 grote eieren
  • 3 eetlepels verse dille, gesneden
  • 3 eetlepels verse peterselie, gesneden
  • Zout en peper naar smaak
Sabine
55 min.
9 pers.
Ingrediënten
  • 6 plakken filodeeg
  • 60 gram gesmolten boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote gele ui, fijngesneden
  • 550 gram bevroren spinazie, ontdooid en vocht uitgeknepen
  • 500 gram ricotta
  • 230 gram feta, verkruimeld
  • 230 gram geraspte cheddar
  • 2 grote eieren
  • 3 eetlepels verse dille, gesneden
  • 3 eetlepels verse peterselie, gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Verwelkom een stukje Griekenland in je keuken en maak deze spinazietaart

Griekenland is al jaren een geliefd vakantieland onder Nederlanders. We flaneren over de idyllische stranden, we slaan de Ouzootjes achterover tijdens het diner en we genieten van de mooie architectuur. Zit een retourtje Griekenland er voor jou niet in? Haal dan toch een beetje van dit vakantieland in huis door deze heerlijke en simpele Griekse spinazietaart te maken.

Ook de Grieken zijn gek op kaas. Heel veel kaas.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een ovenschaal in.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Bak de uien hierin tot ze zacht zijn en doe in een kom.
  • Doe in dezelfde kom de spinazie, ricotta, feta, cheddar, eieren, dille, peterselie en zout en peper naar smaak. Roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Verdeel de helft het mengsel gelijkmatig in de ovenschaal.
  • Beleg de bovenkant met een plak filodeeg. Besmeer het filodeeg met een beetje van de gesmolten boter en leg hier weer een plak filodeeg overheen en besmeer opnieuw met boter.
  • Schep de rest van het mengsel in de ovenschaal en beleg met twee plakken filodeeg. Besmeer dit weer met een laagje boter en beleg dit daarna met de overgebleven twee plakken deeg en besmeer ook deze met boter. Snijd daarna vast de bovenste laag van het gerecht in de gewenste porties. 
  • Plaats het gerecht in de oven en bak in 45 minuten gaar.
  • Snijd voor het serveren tussen de lijnen door die je eerder hebt gesneden.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: gezonde brownies met Griekse yoghurt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Recipe Girl | Beeld: Videostill Recipe Girl