De broodjes staan in een handomdraai op tafel
Met pitabroodjes zit je altijd goed. En al helemaal wanneer het om een broodje gyros gaat. Wanneer je dan ook nog helemaal zelf de tzatziki maakt, heb je gegarandeerd succes! We helpen je op weg om perfecte Griekse pitabroodjes met gyros te maken.
Zo ga je aan de slag:
- We beginnen met het maken van de tzatziki. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepel, en rasp vervolgens het vruchtvlees. Meng het met zout en laat uitlekken in een zeef voor ongeveer vijf minuten. Je kunt eventueel met een lepel nog wat extra vocht eruit drukken.
- Snijd de knoflook en dille heel fijn. Meng dit in een kom met de Griekse yoghurt, witte wijnazijn en 2/3e van de olijfolie. Breng eventueel op smaak met peper en zout, en besprenkel licht met olijfolie. Het lekkerste is wanneer je het sausje eventjes kunt laten staan voor je gaat eten. Zo kunnen de kruiden lekker marineren en wordt het sausje nog smaakvoller.
- Bak de pitabroodjes af volgens de verpakking.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Bak de gyros in de pan met een klein beetje olie.
- Vul de pitabroodjes met wat sla en tomaat. Schep hier de gyros bij, en maak de broodjes af met rode ui, stukjes feta en tzatziki.
- Klaar om te smullen!
Mocht je niet zoveel zin of tijd hebben om de tzatziki zelf te maken, kun je deze natuurlijk ook kant en klaar in de supermarkt kopen. Die zijn ook hartstikke lekker, en makkelijk te vinden in de supermarkt. Wat ook smakelijk is bij een broodje gyros, is een frisse salade. Passend bij het broodje gyros, zoals bijvoorbeeld dit Mediterraanse recept.
Ook lekker: Recept: Griekse pastasalade met feta en olijven
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Leuke Recepten, Allerhande | Beeld: Adobe Stock