Heb jij wel eens Briam gegeten?
Als je op zoek bent naar een makkelijk en rijkgevuld gerecht, dan ben jij bij Briam aan het juiste adres. Briam vertegenwoordigt hoe de Griekse keuken een paar simpele ingrediënten kan omtoveren tot een enorm smaakvolle maaltijd.
Dit heb je nodig:
- 1 kilo aardappels, geschild en in plakjes
- 4 grote courgettes, in plakjes
- 4 middelgrote rode uien, in ringen
- 6 Romatomaten, gepureerd
- 125 milliliter olijfolie
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- ruim zeezout en zwarte peper
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met boter of olijfolie.
- Leg de plakjes aardappel, courgette en rode ui in lagen in de ovenschaal. Pureer de tomaat en schenk dit tezamen met de olijfolie over de laagjes heen. Bestrooi het geheel met peterselie.
- Breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper en roer alle ingrediënten door elkaar heen. Voeg dan 100 milliliter water toe.
- Zet de ovenschool 90 minuten in de voorverwarmde oven. Roer na 60 minuten alles nog even om en voeg water toe indien het geheel er heel erg droog uitziet. Voeg ook indien nodig nog wat kruiden toe.
- Aan het einde van de 90 minuten zou er geen water meer in de ovenschaal moeten zitten. Laat een beetje afkoelen en serveer op kamertemperatuur.
Lees ook: Zo maak je kleurige oranje friet die níét van zoete aardappel gemaakt is
Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!