Maayke

Moussaka is één van de lekkerste Griekse gerechten

Mocht je het nog niet kennen, het Griekse ovengerecht moussaka móet je een keer geprobeerd hebben. Deze heerlijke ovenschotel met laagjes van aubergines, gehakt en aardappel zijn een Grieks feestfestijn om te eten. En wat blijkt? Het is ook nog eens ontzettend makkelijk om zelf te maken!

Een korte bereiding, even in de oven en je hebt een waanzinnig lekkere ovenschotel op tafel staan.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen):

  • 1 zakje à 400 gram aardappelschijfjes
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 aubergines
  • 1 pot bechamelsaus
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 75 gram geraspte kaas
  • 400 gram verse tomaten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • een snufje kaneel
  • 2 theelepels gedroogde oregano

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergines in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Verhit in een pan 4 eetlepels olijfolie en bak hierin de plakjes aubergine goudbruin.
  • Snijd de ui in blokjes en pers de knoflooktenen fijn en bak deze in een andere pan samen met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de gehakt toe en bak het rul. Voeg tenslotte de tomaten (gesneden in blokjes) toe, samen met de kruiden en breng het op smaak met peper en zout. Laat het geheel sudderen tot het vocht is opgenomen/verdampt is.
  • Maak in een ovenschaal of meerdere kleine ovenschaaltjes een laag van de aubergine, hierover een laag aardappelschijfjes en een laag tomaten met gehakt.
  • Schenk vervolgens de bechamelsaus in de ovenschaal. Besprenkel tenslotte de geraspte kaas erover.
  • Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak het hierin ongeveer 25 à 30 minuten gaar totdat de kaas gesmolten en goudbruin van kleur is.

Lees ook: Zoveel groente en fruit zou je eigenlijk per dag moeten eten om gezond te blijven

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld:  Super Easy Moussaka door jules onder de licentie CC BY 2.0