Renée Bootsma
20 min.
Ingrediënten
  • 125 gram gemengde pitten
  • 60 gram kokosrasp
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 40 gram gepofte rijst
  • 75 gram kokosolie
  • 25 gram rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel

Begin je dag goed met deze powergranola

Deze granola is heerlijk als ontbijt met wat yoghurt, maar ook zeker een goede topping voor je smoothiebowl. Het zit vol met lekkere pitten, zaden, noten en een vleugje kokos. Een goede start van de dag!

Verschil granola of muesli

Granola lijkt een beetje op muesli; een mengsel van pitten, zaden, granen en eventueel gedroogd fruit. Toch zit er een groot smaakverschil tussen de twee. Dit komt door de manier waarop het wordt bereidt; granola wordt namelijk geroosterd in de oven. Hierdoor ontstaat een lekkere, krokante bite. Vaak wordt het gegeten in combinatie met yoghurt, maar het kan ook in allerlei desserts verwerkt worden.

Smaakexplosie

Deze granola bestaat uit gemengde pitten, kokosrasp, amandelschaafsel en gepofte rijst. Allemaal ingrediënten met verschillende texturen en uiteenlopende smaken, wat zorgt voor een ware smaakexplosie. Het pittenmengsel wordt geroosterd in de oven met wat kokosolie, rietsuiker, kaneel en vanillesuiker.

Bewaren

Je kunt de granola voor minstens een maand bewaren zolang je het maar goed afsluit in een luchtdichte voorraadpot. Wanneer het niet goed afgesloten is, zul je merken dat je granola na verloop van tijd slap wordt. Dit wil je natuurlijk niet hebben, want de goede bite van de granola doet het hem nou juist!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de pitten, de kokosrasp, het amandelschaafsel en de gepofte rijst door elkaar. Verwarm in een steelpannetje de kokosolie, rietsuiker en vanillesuiker al roerend tot het smelt. Zodra het gesmolten is voeg je de kaneel toe. Schenk het mengsel over het pittenmengsel en roer goed door.
  • Verdeel de granola gelijkmatig over de beklede bakplaat. Bak ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven af, of tot het geheel goudbruin van kleur is. Laat de granola goed afkoelen.
  • Bewaar in een luchtdichte pot of gebruik het natuurlijk direct bij je ontbijtje. Geniet ervan!

Ook lekker: Begin de dag goed met deze smoothiebowl

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Miljuschka | Beeld: Adobe Stock