Om je vingers bij af te likken!
Gorgonzola is een kaas die niet voor iedereen is weggelegd. Deze blauwschimmelkaas heeft een pikante, kruidige smaak. Sommige mensen vinden dat gorgonzola een smaak heeft die te aanwezig is en anderen zijn ervan overtuigd dat je moet wennen aan de smaak van deze blauwschimmelkaas. Een goede manier om te wennen aan deze smaak is door er een heerlijke pasta van te maken. Deze gorgonzola pasta is dankzij de slagroom, pancetta en champignons een hemels gerecht!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Kook de pasta al dente in gezouten water. Giet af en bewaar zo’n 120 milliliter van het pastawater.
- Zet ondertussen een grote pan op een middelhoog vuur en bak de pancetta een paar minuten of tot de pancetta net bruin begint te worden. Voeg vervolgens de champignons toe en bak tot ze zacht worden.
- Voeg dan de prei toe en bak tot de prei en champignons helemaal zacht zijn geworden.
- Smelt twee eetlepels boter in de pan en schenk het bewaarde pastawater in de pan. Roer snel en goed door en laat het water zo’n 4 minuten inkoken.
- Schenk de slagroom erbij en roer goed door. Voeg de gorgonzola toe en laat volledig smelten.
- Breng de saus eventueel op smaak met nog wat zout en peper.
- Roer de pasta door de saus en je gorgonzolapasta is klaar
- Geniet ervan!
Ook lekker: Gerookte zalmbruschetta
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Don’t Go Bacon My Heart | Beeld: Videostill