Sabine

Hij noemt het zelf de ‘ultieme vegetarische lunch’

Gordon Ramsay is een vleeseter in de dop en over veganistisch eten maakt de kok graag grapjes. Toch weet de chef ook wel hoe hij een vegetarische lunch in elkaar kan flansen. Het recept hiervoor deelt hij nu gelukkig met ons: Halloumi courgetteburgers met een tomatensalade.

Dit heb je nodig voor de tomatensalade:

  • 8 gele cherry tomaten, gehalveerd
  • 10 rode cherry tomaten, gehalveerd
  • snuf zout
  • 1 dessertlepel suiker
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • extra vierge olijfolie
  • 150 gram waterkers
  • 1 sjalotje, in dunne ringen 
  • balsamicoazijn

Dit heb je nodig voor de Halloumi courgetteburgers:

  • 250 gram halloumi kaas, geraspt
  • 2 middelgrote wortels, geraspt
  • 1 courgette, geraspt
  • 2 lente-uitjes, gesneden
  • 1 eetlepel verse koriander, gesneden
  • 1 eetlepel verse munt, gesneden
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels panko
  • olijfolie om te bakken
  • zout en peper naar smaak 

Dit heb je nodig voor de dressing:

  • 1 rode chilipeper, fijngesneden met zaadjes
  • blokje gember van 1,5 centimeter, fijn gesneden
  • snufje suiker
  • snufje zout
  • 5 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel verse koriander, gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie

Zo maak je de salade:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Verdeel de cherrytomaten over een bakplaat en breng ze op smaak met zout. Verdeel daarna de suiker over de tomaten. De suiker zorgt ervoor dat de tomaten een lekkere bite krijgen.
  • Verdeel de knoflook over de tomaten en haal de blaadjes tijm van de takjes. Verdeel ook de tijm over de tomaten. Schenk daarna de olijfolie over de tomaten.
  • Plaats de bakplaat in de oven en laat de tomaten anderhalf uur in de oven garen.
  • Doe de waterkers, uienringen en tomaten in een kom en verdeel wat balsamicoazijn en olijfolie over de salade.

Zo maak je de dressing:

  • Doe de chili, gember, suiker, zout, rijstazijn, olijfolie en koriander in een kommetje en roer. Laat dit daarna tien minuten intrekken.

Zo maak je de halloumi burgers:

  • Doe de geraspte wortel en geraspte courgette in een vergiet en besprenkel dit met zout. Laat het een half uur staan en knijp daarna al het vocht uit de groente.
  • Doe de eieren in grote kom en klop ze los. Voeg daarna de groente, kaas, lente-ui, koriander, broodkruimels en munt toe.
  • Vermeng alle ingrediënten. Maak daarna burgers van het mengsel. Leg de burgers op een bord en laat ze 20 minuten in de koelkast afkoelen.
  • Verhit daarna olie in de pan en bak de burgers aan beide kanten bruin op middelhoog vuur. Dit duurt ongeveer vijf minuten.
    Leg de burgers op een bord en vis de kruidden uit de dressing en leg de kruiden boven op de burgers.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Meghan Markle deelt haar geheim voor romige pasta zonder vet

Wil je dit artikelen, pin ‘m Pinterest!

Bron: YouTube Gordon Ramsay | Beeld: Videostill YouTube Gordon Ramsay