Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 kilo tomaten, gehalveerd
  • Snufje suiker
  • Scheutje balsamicoazijn
  • 75 gram zongedroogde tomaten op olie, fijngesneden
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Olijfolie
  • 1 liter bouillon
  • 100 milliliter slagroom
Christel
40 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 kilo tomaten, gehalveerd
  • Snufje suiker
  • Scheutje balsamicoazijn
  • 75 gram zongedroogde tomaten op olie, fijngesneden
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Olijfolie
  • 1 liter bouillon
  • 100 milliliter slagroom

Zo lekker!

Alle ingrediënten die Gordon Ramsay aanraakt, veranderen in een gouden gerecht. De chef-kok weet keer op keer de lekkerste gerechten uit zijn koksmouw te schudden. Een van onze favorieten is zijn heerlijke tomatensoep van gegrilde tomaten. Lees hieronder hoe je het maakt.

Ga jij dit binnenkort maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de tomatensoep van Gordon Ramsay:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan.
  • Voeg de uien toe en bak 2 minuten, breng op smaak met zout en peper en voeg de cayennepeper toe.
  • Doe de knoflook erbij en roer goed. Bak 1 minuut.
  • Voeg de tomaten toe en bak op een hoog vuur voor 2 minuten.
  • Roer een theelepel suiker erdoorheen en schenk wat balsamicoazijn over de tomaten.
  • Schep het mengsel over naar een bakplaat. Bak 20 tot 25 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de zongedroogde tomatenpesto.
  • Doe de zongedroogde tomatenstukjes in een vijzel en stamp ze fijn.
  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
  • Voeg de pijnboompitten aan de zongedroogde tomaten en stamp tot een geheel.
  • Roer de Parmezaanse kaas erdoorheen en schenk er een royale scheut olijfolie bij. Schenk er ook een royale scheut van de olie van de zongedroogde tomaten erbij.
  • Breng op smaak met wat peper. Roer door elkaar.
  • Haal de tomaten en uien uit de oven en doe het mengsel in een grote soeppan.
  • Schenk de bouillon en slagroom erbij. Pureer de tomaten met een staafmixer.
  • Verdeel de soep over soepkommen en verdeel de pesto eroverheen.
  • Geniet ervan!

De soep is erg lekker met geroosterd brood met een kaasspread. Benieuwd hoe je dat maakt? Bekijk de video hieronder.

Ook lekker bij de soep: knoflookbrood met drie soorten kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Hungry Forever | Beeld: Pexels