Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels tafelsuiker
  • Snufje zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 60 milliliter zonnebloemolie
  • 300 milliliter karnemelk
  • 160 gram bloem
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Boter om in te verhitten
  • Boter en stroop om te serveren
Christel
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels tafelsuiker
  • Snufje zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 60 milliliter zonnebloemolie
  • 300 milliliter karnemelk
  • 160 gram bloem
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Boter om in te verhitten
  • Boter en stroop om te serveren

Om je vingers bij af te likken

Gordon Ramsay is van alle foodmarkten thuis. De beroemde chef-kok weet precies hoe hij de lekkerste mosselen kan klaarmaken of hoe je een simpele pasta carbonara kunt maken. Ook heeft hij een fantastisch recept voor de lekkerste pannenkoeken!

Hoe maak je de pannenkoeken?

  • Scheid de eierdooiers van de eiwitten. En klop de eiwitten tot zachte pieken.
  • Voeg de karnemelk, suiker, zout, bakpoeder, zonnebloemolie en vanille-extract aan de eierdooiers toe en klop dit met een garde tot een geheel.
  • Roer daarna de bloem door het mengsel.
  • Vouw als laatste de opgeklopte eiwitten door het beslag.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan op een middelhoog vuur en schep een paar eetlepels van het beslag in de pan.
  • Draai de pannenkoek om als de bovenkant van de pannenkoek bijna droog is en je bubbels ziet.
  • Bak de andere kant van de pannenkoek zo’n 2 minuten.
  • Herhaal tot het beslag op is.
  • Serveer de pannenkoek met een klontje boter en stroop.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Met dit geheime ingrediënt maakt Gordon Ramsay zijn aardappelpuree nog lekkerder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gordon Ramsay Restaurants | Beeld: Pexels