Om je vingers bij af te likken!
Gordon Ramsay is van alle foodmarkten thuis. Zo flanst de wereldberoemde chef-kok zonder moeite de lekkerste Gazpacho in elkaar en weet hij precies hoe je een makkelijke versie van pasta carbonara maakt. Ook weet de Britse 51-jarige precies hoe je de lekkerste snacks maakt. Zo deelde hij zijn recept voor overheerlijke maiskoekjes.
Wat heb je nodig?
Voor de maiskoekjes:
- 100 gram bloem, gezeefd
- snuf bakpoeder
- 60 milliliter melk
- 1 ei, losgeklopt
- 1 eetlepel olijfolie + olie om in te bakken
- 2 bosuitjes, gesneden
- 1 rode chilipeper, fijngesneden en ontpit
- 2 eetlepels koriander of peterselie, fijngesneden
- 250 gram mais, uitgelekt
- zout en peper naar smaak
Voor de yoghurtdip:
- 250 gram naturel yoghurt
- 1 rode chilipeper, fijngesneden en ontpit
- limoensap naar smaak
- 2 eetlepels koriander of peterselie, fijngesneden
Wat moet je doen?
- Doe de bloem en bakpoeder in een kom en roer dit even door.
- Voeg de melk, eieren en olijfolie toe en mix dit tot een dik geheel. Voeg eventueel wat extra melk toe als het beslag te dik is.
- Roer daarna de mais, uien, chili en koriander of peterselie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe een beetje olie in een koekenpan die op een middelhoog vuur staat. Schep met een eetlepel het beslag uit de kom en doe dit in de koekenpan. Bak vier koekjes per keer.
- Bak beide kanten 1 á 2 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Maak de yoghurtdip door alle ingrediënten voor de dip door elkaar te roeren.
- Serveer de koekjes met de yoghurtdip. Geniet ervan!
Lees ook: Zo maakt Gordon zijn overheerlijke bolognesesaus
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Pink Post-it Note | Beeld: videostill Recipes by Carina