Mac ’n Cheese om je vingers bij af te likken
Als wij pasta eten, eten we ook weleens kaas met pasta. Een goede hoeveelheid gesmolten kaas bij de pasta serveren maakt het gerecht alleen maar beter en beter. Ben jij het hiermee eens? Dan heb je vast weleens Mac ’n Cheese gehad. Dit kazige pastagerecht is met name populair in Amerika, maar wordt ook steeds vaker in Europa gegeten. Daarom heeft topkok Gordon Ramsay uiteraard ook zijn eigen recept voor dit heerlijke gerecht en maakt het net even wat gezonder
Wat moet je doen?
- Breng water aan de kook en doe de bloemkoolroosjes hierin. Voeg een beetje zout toe en kook de bloemkool zacht.
- Schep de bloemkool in een kom met ijswater om te voorkomen dat de groente verder kookt.
- Kook de macaroni ongeveer 6 á 8 minuten in hetzelfde water als waar de bloemkool inzat.
- Doe de bloemkool en pasta in een kom en voeg de blokjes roomboter toe. Roer door elkaar tot de boter is gesmolten. Zet de kom apart
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit 60 gram roomboter in een pan en voeg de bloem en mosterdpoeder toe om de roux te maken. Roer door elkaar en laat een minuutje opstaan.
- Schenk de melk rustig in de pan terwijl je met een garde blijft roeren. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
- Mix de 3 verschillende kazen in een kom. Roer de helft van deze kazen door de saus tot de kazen zijn gesmolten en voeg de macaroni en bloemkool toe. Roer tot alles goed is vermengd.
- Doe de pasta in een grote ovenschaal en verdeel gelijkmatig.
- Voeg de paneermeel en tijm toe aan de overige kaas en roer door elkaar. Verdeel dit over de pasta.
- Zet de ovenschaal 15 á 20 minuten in de oven.
- Geniet ervan!
Lees ook: Hmmm: zo maakt Jamie Oliver zijn paddenstoelenrisotto
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Gordon Ramsay | Beeld: Mac’n’cheese door Jeremy Keith onder de licentie CC BY 2.0