Gordon weet dondersgoed wat lekker koken is!
Wie weleens een gefrituurd kippetje heeft gegeten, weet dat het ‘m allemaal in de korst zit. Als deze smaakvol en knapperig is, kan er al niet zoveel meer fout gaan. Mits de kip gaar is natuurlijk. Wil jij een heerlijk jasje rondom je kip bereiden? Ga dan voor dit recept van Gordon Ramsay.
Wil je dit recept maken? Dan is het het allerbeste om de avond van tevoren al te beginnen. De karnemelk zorgt ervoor dat de kip extra mals wordt, zeker wanneer je dit een nachtje laat trekken. Ook krijgt de kip van een frisse smaak.
Zo maak je het:
- Doe de kippendijen in een ruime kom en voorzie ze van zout en peper naar smaak.
- Schenk daarna de karnemelk in de kom en zorg dat de dijen volledig onder karnemelk staan.
- Plaats de kip een nacht in de koelkast. Geen tijd om de kip een nacht in de koelkast te laten staan? Zorg er dan voor dat ze er minstens een uurtje instaan.
- Doe royaal bloem in een kom zodat je genoeg hebt om de kip te bedekken. Doe zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder naar smaak bij de bloem en roer.
- Haal de kip weer tevoorschijn en haal ze uit de karnemelk. Zorg dat de karnemelk vrijwel niet meer van de kip afdruipt door het even af te schudden.
- Leg de kip op het bord met bloem en draai de dijen om zodat de kip volledig is bedekt met bloem. Doe dit met alle dijen.
- Schenk twee centimeter olie in pan en verwarm dit. Doe de kip in de pan zodra de olie heet is. Laat het daarna 25 tot 30 minuten frituren en draai de kip halverwege om. Heb je het idee dat de kip te snel gaart? Zet het gas dan wat lager.
Lees ook: Waarom je volgens Gordon Ramsay nooit de ‘suggestie van de chef’ moet bestellen
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: YouTube Gordon Ramsay | Beeld: Videostill YouTube Gordon Ramsay