Weggooien is doodzonde
Als we van een chefkok veel kunnen leren, is dat wel van Gordon Ramsay. Zo deelde de chefkok al zijn beste kooktips voor de feestdagen en vertelde hij hoe hij een superheldenontbijt maakt. Ook beantwoordt de topkok regelmatig vragen van Twitteraars, zo deelde hij onder andere wat hij altijd doet met de donkere uiteinden van de prei.
Dit hadden we eerder moeten weten.
Smaakmaker
Gordon Ramsay is van alle markten thuis. Zo weet de kok telkens weer een feestmaal op tafel te zetten en weet hij precies hoe je het heerlijkste dessert kunt maken of hoe je gerechten nog lekkerder kunt maken. Ook gooit hij de uiteindes van zijn prei nooit weg, want je kunt het gebruiken om een soep of bouillon veel meer smaak te geven!
Trucje
Gordon maakt als het ware theezakjes van de uiteinden van de prei. Zo doet de chef een laurierblad, rozemarijn en tijm in een preiblad en rolt deze vervolgens op en maakt het vast met kooktouw. Doe het zakje vervolgens in een soep of bouillon en je geeft het gerecht veel meer smaak! Wij gaan dit de volgende keer ook proberen.
Benieuwd hoe hij het precies maakt? Bekijk het onderstaande filmpje vanaf 06:37.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Wired | Beeld: videostill YouTube