Ingrediënten
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 1/2 gele ui, gesnipperd
  • Snufje zout
  • 3 wortels, in stukjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 selderijstengels, in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 2 kipfilets
  • 1 laurierblad
  • 1 kaaskorst (optioneel)
  • 960 milliliter kippenbouillon
  • 450 gram Tortellini ai Formaggi
  • 120 milliliter volle melk
  • 120 milliliter slagroom
  • 450 gram spinazie
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 1 theelepel oregano
  • Nootmuskaat en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas, optioneel
Christel
40 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 1/2 gele ui, gesnipperd
  • Snufje zout
  • 3 wortels, in stukjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 selderijstengels, in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 2 kipfilets
  • 1 laurierblad
  • 1 kaaskorst (optioneel)
  • 960 milliliter kippenbouillon
  • 450 gram Tortellini ai Formaggi
  • 120 milliliter volle melk
  • 120 milliliter slagroom
  • 450 gram spinazie
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 1 theelepel oregano
  • Nootmuskaat en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas, optioneel

Een heerlijk romige soep

Voor oma’s kippensoep mag je ons ’s nachts wakker maken, maar ook voor variaties op deze kippensoep zijn wij altijd wel te porren. Loopt het water jou ook in de mond als je denkt aan kippensoep? Dan moet je deze kippensoep met tortellini eens maken. Je hebt er een hele maaltijd aan!

Grote kans dat je een tweede keer opschept!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de kippensoep?

  • Verhit de boter in een soeppan en voeg de ui en een snufje zout toe.
  • Sauteer de ui 3 tot 4 minuten.
  • Voeg de stukjes wortel, de knoflook, de stukjes selderij en de stukjes paprika toe. Bak dit 3 tot 4 minuten en roer af en toe.
  • Voeg de kipfilet, een laurierblad en een kaaskorst toe. Waarom je een kaaskorst kunt toevoegen aan de soep lees je hier.
  • Schenk de bouillon erbij, doe de deksel op de pan en breng de soep aan de kook.
  • Draai het vuur vervolgens laag en laat de soep 8 tot 12 minuten sudderen.
  • Schep de kipfilets en de kaaskorst uit de pan en vis het laurierblad eruit en voeg de tortellini toe. Kook 7 minuten.
  • Trek de kipfilet met 2 vorken uit elkaar en doe de stukjes kipfilet weer in de pan.
  • Schenk de volle melk en de slagroom in de pan en voeg de spinazie, de peterselie, de oregano, de nootmuskaat en de peper toe.
  • Roer door en laat nog 2 minuten koken.
  • Serveer de soep met een beetje geraspte Parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: romige Braziliaanse garnalensoep

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill YouTube