Ideaal als ontbijt!
Een lekker hapje als ontbijt is nooit verkeerd. Verwen jezelf ’s ochtends met deze heerlijke vanille-yoghurtmuffins en je ontbijt wordt een feestje!
Wat heb je nodig voor 12 muffins?
Voor de muffins
- 55 milliliter zonnebloemolie
- 130 gram suiker
- 365 gram yoghurt
- 260 gram bloem
- 2 grote eieren
- Scheut vanille extract
- Snufje bakpoeder
- Snufje baking soda
- Snufje zout
Voor de topping
- 90 gram bruine suiker
- 50 gram rietsuiker
- 40 gram boter, gesmolten
- Snufje kaneel
- Snufje zout
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 190 graden en doe papieren of siliconen muffinvormpjes in een muffinvorm.
- Roer de bloem, baking soda en bakpoeder door elkaar in een grote kom.
- Klop nu de yoghurt, eieren, vanille extract olie en suiker in een aparte kom tot een geheel.
- Combineer de natte ingrediënten met de droge ingrediënten en mix tot alles goed is vermengd.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
- Mix alle ingrediënten voor de topping in een aparte kom en verdeel dit over de muffins.
- Bak de muffins goudbruin in ongeveer 18 tot 20 minuten en klaar is kees!
Vond je dit lekker? Dan lust je deze cakejes vast ook!
- Hemelse koffie-chocolademuffins
- Voedzame ontbijtmuffins met jam en pindakaas
- Hartige muffins met kruidenkaas en bosui
Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: videostill