Christel

Ideaal als ontbijt!

Een lekker hapje als ontbijt is nooit verkeerd. Verwen jezelf ’s ochtends met deze heerlijke vanille-yoghurtmuffins en je ontbijt wordt een feestje!

Wat heb je nodig voor 12 muffins?

Voor de muffins

  • 55 milliliter zonnebloemolie
  • 130 gram suiker
  • 365 gram yoghurt
  • 260 gram bloem
  • 2 grote eieren
  • Scheut vanille extract
  • Snufje bakpoeder
  • Snufje baking soda
  • Snufje zout

Voor de topping

  • 90 gram bruine suiker
  • 50 gram rietsuiker
  • 40 gram boter, gesmolten
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en doe papieren of siliconen muffinvormpjes in een muffinvorm.
  • Roer de bloem, baking soda en bakpoeder door elkaar in een grote kom.
  • Klop nu de yoghurt, eieren, vanille extract olie en suiker in een aparte kom tot een geheel.
  • Combineer de natte ingrediënten met de droge ingrediënten en mix tot alles goed is vermengd.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  • Mix alle ingrediënten voor de topping in een aparte kom en verdeel dit over de muffins.
  • Bak de muffins goudbruin in ongeveer 18 tot 20 minuten en klaar is kees!

Vond je dit lekker? Dan lust je deze cakejes vast ook!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: videostill