Om je vingers bij af te likken, deze heerlijke Indonesische smoorkip!
Zin in een heerlijk Indisch gerecht dat ook nog eens makkelijk te maken is? Zoek dan niet verder, deze heerlijke smoorkip moet je echt een keer gemaakt hebben.
De Indonesische keuken is ontzettend divers en de gerechten zijn allemaal even smaakvol. Zo ook deze Javaanse smoorkip, een klassiek recept uit de Javaanse keuken. De Javaanse keuken is wat milder van smaak en de gerechten zijn eerder zoetig dan heel heet. Dit recept is niet moeilijk om te maken, maar je moet er wel even wat tijd voor uitrekken. En geloof het, die tijd is het meer dan waard.
Zo maak je het:
- Doe de kippenbouten in een kom en breng de kip op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de ketjap manis toe en zorg dat de kip goed ingesmeerd is hiermee. Je kunt in plaats van kippenbouten ook drumsticks of kippenvleugels gebruiken.
- Snipper de ui en snijd de knoflook en de cherrytomaatjes in stukjes. Verwarm de boter en fruit de ui met de knoflook aan (voeg eventueel ook een fijngesneden rode peper toe).
- Voeg na circa 2-3 minuten de tomaatjes toe en bak dit een paar minuutjes. Voeg vervolgens de kippenbouten toe en de ketjap uit de schaal.
- Voeg het water toe aan de schaal waar de ketjap ingezeten heeft en giet dit vervolgens in de pan. Voeg ook het bouillonblokje toe en zet de deksel op de pan. Laat dit circa 1,5 tot 2 uur zachtjes pruttelen.
- Draai zo nu en dan de kippenbouten om. De laatste 15 minuten kun je de deksel van de pan halen en het geheel zonder deksel nog even laten koken.
- Serveer de kip bijvoorbeeld met gebakken rijst of nasi en zoetzure komkommersalade! Eet smakelijk!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Lekker&Simpel | Foto: Pixabay