Ingrediënten
  • 500 gram gnocchi
  • 400 gram garnalen
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 1/4 komkommer
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 40 gram veldsla
  • sap van 1/2 citroen
redacteur
15 min.
2-3 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram gnocchi
  • 400 gram garnalen
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 1/4 komkommer
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 40 gram veldsla
  • sap van 1/2 citroen

Deze snelle, zomerse salade is in een kwartiertje klaar

Op zomerse, warmere dagen hebben we vaak geen zin in zware maaltijden en gaan we liever voor een frisse salade. Echter, wanneer je een salade als hoofdmaaltijd eet, moet je er wel voor zorgen dat hij voldoende vult. Je wilt natuurlijk niet een uur later weer honger hebben. Deze gnocchisalade met garnalen volstaat prima als hoofdgerecht. De gnocchi stilt niet alleen je honger, maar geeft de salade ook nog eens een lekkere bite. Pluspunt: je zet hem al binnen een kwartiertje op tafel.

Binnen 15 minuten klaar.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de gnocchisalade met pesto en garnalen:

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de gnocchi in ongeveer 3 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Neem intussen een koekenpan en bak de garnalen in een beetje olie gaar. Dit duurt ongeveer 5 á 6 minuten.
  • Maak de pesto door de basilicum, knoflook, parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout in een keukenmachine te doen. Vermaal hiermee alles tot een gladde substantie.
  • Snijd de rode ui in halve ringen en de komkommer en tomaat in plakjes. Doe alle ingrediënten in een grote kom en sprenkel de pesto erover.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Lekker zomers: deze Italiaanse pastasalade maak je in een handomdraai

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Oh My Foodness | Beeld: Videostill