Een perfect gerecht voor de koude winterdagen
Vandaag duiken we de Italiaanse keuken in en maken we een ovenschotel met gnocchi. Gnocchi is qua smaak te vergelijken met een kruising tussen aardappel en pasta. Het heeft een lekker bite en gaat goed samen met tomatensaus en kaas. We pakken het groots aan en nemen 3 soorten kazen. Loopt het water je al in de mond?
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de ovenschotel met gnocchi:
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg een snufje zout en de gnocchi toe en kook ± 3 minuten. De gnocchi is klaar wanneer het naar boven drijft. Giet de gnocchi vervolgens af.
- Zet een pan met een ruime hoeveelheid olijfolie op het vuur. Voeg de knoflook toe en giet er vervolgens nog een scheut olijfolie bij. Laat de knoflook als het ware ‘frituren’ en voeg vervolgens de gedroogde chilipepers toe. Voorkom dat de boel aanbrandt.
- Schep de knoflook en chilipeper uit de pan en laat zoveel mogelijk olijfolie achter. Giet de tomatensaus en room in de olie en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager en voeg de spinazie toe. Roer tot de spinazie slinkt en voeg vervolgens de gnocchi toe. Breng op smaak met peper, zout en verse basilicum en roer opnieuw door.
- Giet het gnocchimengsel in een ovenschaal en top af met stukken ricotta, blauwe kaas en parmezaanse kaas. Sprenkel een paar druppels water over de bovenkant en plaats de schaal vervolgens voor ± 15 minuten in de oven.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Belgisch stoofvlees met ontbijtkoek en bier
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Donal Skehan | Beeld: Videostill YouTube