Eens wat anders
De naam zegt het al, mac and cheese wordt veelal gemaakt met macaroni. Uiteraard kun je ook prima een andere pastasoort gebruiken. Een pastasoort die we nog niet eerder hadden gebruikt is gnocchi. Dit is een pasta die wordt gemaakt van aardappel en geloof ons, het is zeker voor herhaling vatbaar!
Mac and cheese van gnocchi is overheerlijk!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de gnocchi mac and cheese?
- Breng water aan de kook en voeg de gnocchi toe. Kook de gnocchi al dente in 3 tot 4 minuten.
- Giet de gnocchi af en zet apart.
- Zet een grote ovenbestendige koekenpan op het vuur en smelt de boter op een middelhoog vuur.
- Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een geheel. Bak het mengsel 2 minuten.
- Schenk de melk langzaam bij het bloemmengsel terwijl je met een garde blijft roeren. Laat 2 minuten op het vuur staan en haal de pan daarna van het vuur.
- Roer de cheddarkaas door de saus en voeg daarna 30 gram Parmezaanse kaas toe en roer opnieuw.
- Voeg de dijonmosterd, peper, zout en paprikapoeder toe en roer alles goed.
- Roer de gnocchi door de saus.
- Verdeel de rest van de Parmezaanse kaas over de gnocchi en zet de pan in de oven. Heb je geen ovenbestendige pan? Schep de gnocchi en saus dan eerst in een ovenschaal voordat je de Parmezaanse kaas erover verdeelt. Bak de kaas goudbruin in 10 tot 12 minuten.
- Serveer de gnocchi mac and cheese met een beetje basilicum.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Pad thai met garnalen
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill