Dit recept leent zich perfect voor personen die zin hebben in hartige wafels!
Nu zijn er vast mensen die niet superfan zijn van wafels, maar over het algemeen lust iedereen deze lekkernij wel. Je kunt ze kant-en-klaar in de winkel kopen, maar je kunt ze ook zelf maken. En dat hoeft niet altijd een gedoe te zijn. Deze gezonde wafels maak je namelijk met slechts twee ingrediënten. Simpel en snel!
Crispy wafels
Deze gezonde wafel wordt gemaakt van… oesterzwammen. Misschien is het niet je favoriet, maar haak nog niet meteen af, want de wafels zijn fantastisch! Als vocht uit de oesterzwammen wordt geknepen – wat het geval is als je er een wafel van maakt – blijft er een kipachtige structuur over. En wie vindt dat nu niet lekker?
De basis voor deze wafel maak je met slechts twee ingrediënten. We raden aan om wel zout en peper toe te voegen, maar dat is optioneel. Wel smaakt de wafel lekkerder als je ‘m opleukt met toppings. Onze suggestie? Kies voor geraspte kaas en baconstukjes. Heerlijk!
Zo maak je het:
- Doe de oesterzwammen in een kom samen met de maïzena en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Schep om tot elke oesterzwam bedekt is met maïzena.
- Verhit een beetje olie in een wafelijzer.
- Plaats de oesterzwammen in het wafelijzer. Probeer de oesterzwammen zo gelijk mogelijk over het ijzer te verdelen. Knijp het ijzer dicht en laat opstaan tot de buitenzijdes knapperig zijn. Let op: er kan wat vocht uit het wafelijzer sijpelen. Dit komt omdat er in oesterzwammen relatief veel vocht zit, maar dit is goed! Zo weet je namelijk dat je wafel crispy wordt.
- Serveer met toppings naar keuze, of eet op een broodje als burger.
- Hmmm, eet smakelijk!
Dit bericht op Instagram bekijken
Lees ook: Recept: snelle garnalenwok met slechts 4 ingrediënten
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Instagram Vegan Hackspod | Beeld: Karolina Grabowska (Pexels)