Maayke
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 middelgrote courgettes
  • 1 tablet runder- of kippenbouillon
  • 500 milliliter warm water

Een gezonde variant van een heerlijke roomsaus!

Een leven zonder Italiaanse pasta kunnen we ons niet voorstellen. De talloze variaties die je kunt maken door verschillende soorten pasta en sauzen maakt dat het een gerecht is dat we wekelijks wel op tafel zetten. Maar ja, echt gezond? Dat zijn de meeste pasta soorten én (room)sauzen vaak niet.

Toch hebben we nu een hele goede en gezonde vervanger voor de roomsaus gevonden!

Courgetti

Een manier om koolhydraatarme pasta te maken is door courgette te gebruiken. Met behulp van een spirelli kun je gemakkelijk lange spaghetti slierten maken van deze veelzijdige groente. Erg lekker in combinatie met groene pesto, wat cherry tomaatjes en Parmezaanse kaas. Maar heb je er ooit aan gedacht om zuivel- én vetvrije roomsaus te maken van courgette? Dat doe je heel gemakkelijk op deze manier.

Zo maak je het:

  • Snijd de courgettes in kleine blokjes.
  • Breek het bouillontablet doormidden en meng dit samen met 500 milliliter warm water.
  • Zet een (braad)pan op het vuur en voeg hier de courgetteblokjes en bouillon aan toe.
  • Plaats de deksel op de pan en laat de courgette ± 20 tot 30 minuten sudderen.
  • Controleer tussentijds met een vork of de courgette zacht genoeg is geworden en de courgette meer een sausachtige structuur heeft gekregen.
  • Is de roomsaus nog niet dun genoeg? Dan kun je de saus nog even kort blenden tot er een egale saus ontstaat.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Mjammie: zo maak je zelf koolhydraatarme pasta met maar 2 ingrediënten!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: Pxhere