Pasta met veel kaas en tóch gezond!
Omdat we graag een beetje leuk in ons badpak willen passen, proberen we over het algemeen een beetje gezond te eten. Pasta past helaas vaak niet helemaal in dit gezonde beeld, maar dat gaat snel veranderen! Deze pasta bevat namelijk drie kazen en is tóch gezond. Is het niet fantastisch?
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
- 150 gram volkoren penne pasta
- 250 gram verse spinazie
- 450 gram kipfilet, in stukjes
- 400 gram spaghettisaus (pot)
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1-2 teentjes knoflook, geperst
- 1 blik gepelde tomaten, uitgelekt
- 100 gram mozzarella, in stukjes
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- 50 gram jong belegen geraspte kaas
Zo maak je het:
- Verhit de oven voor op 190 graden.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking zonder zout en voeg in de laatste minuut de spinazie toe aan de pasta.
- Verhit een wok met een beetje olie op middelhoog vuur en voeg hier de kip en basilicum aan toe. Bak drie minuten en roer dan de spaghettisaus erdoorheen. Voeg de knoflook en de tomaten toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur drie minuten pruttelen.
- Lek de pasta af en doe dit terug in de de pan. Roer het kipmengsel daar doorheen en voeg de helft van de mozzarella, de jonge kaas en de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door elkaar en doe in de ovenschaal.
- Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, strooi de resterende mozzarella eroverheen en doe opnieuw drie minuten in de oven.
Fan van pasta? Kijk dan ook eens naar deze recepten:
Bron: The Girl Who Ate Everything | beeld: videostill In My Kitchen