Sabine

Deze simpele pannenkoekjes smaken nog lekker ook

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: pannenkoeken van slechts twee ingrediënten. Maar het kan gewoon. En je zou het misschien niet verwachten, maar deze pannenkoeken zijn nog lekker én gezond ook. Wat wil een mens nog meer? Lees snel hoe je deze fantastische pannenkoeken in elkaar kunt flansen.


Leuke bijkomstigheid: mensen met een glutenallergie of lactose-intolerantie kunnen ook genieten van deze pannenkoekjes.

Dit heb je nodig:

  • Twee eieren
  • Een banaan

Wil je wat meer smaak toevoegen aan deze supersimpele pannenkoeken? Voeg dan een halve geraspte appel en kaneel toe aan het beslag.

Zo maak je het:

  1. Prak de banaan in een kommetje kapot met een vork tot je een bananenpapje overhoudt.
  2. Breek de twee eieren in de kom en kluts tot het een mengsel is. Voeg eventueel ook nog de geraspte appel en kaneel toe.
  3. Vet een koekenpan in en schenk de helft van je beslag in de pan. Zet je vuur laag en wacht tot de bovenkant van je beslag droog is. Draai daarna je pannenkoek om en zet het nog even op. Bak hierna de rest van je beslag.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay