Wie wil er nu geen pannenkoekontbijt?
Pannenkoeken zijn bij veel kinderen favoriet en ook volwassenen vinden het geen straf om zo nu en dan een pannenkoekje of twee naar binnen te werken. Wil je graag pannenkoeken eten, maar wil je ze wel gezond houden? Ga dan voor deze variant.
Zo maak je het:
- Doe de amandelmelk in een kommetje en doe hier de appelazijn bij. Roer en laat 5 minuten staan. De structuur van de amandelmelk verandert mogelijk, maar dit is niet erg.
- Prak een halve banaan zo fijn mogelijk.
- Voeg de geprakte banaan toe aan de amandelmelk en roer goed.
- Doe het speltmeel, havermoutmeel, bakpoeder en zout in een grote kom en roer.
- Doe het banaan-amandelmelkmengsel in de kom met droge ingrediënten en voeg ook het vanille-extract en citroenrasp toe. Roer tot alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd.
- Laat het beslag vijf minuutjes met rust.
- Verwarm een koekenpan met een anti-aanbaklaag zonder olie.
- Gebruik een kleine soeplepel om beslag in de pan te scheppen. Laat de pannenkoek op laag vuur garen tot er op de bovenkant bubbeltjes ontstaan en het beslag niet meer supernat oogt. Draai de pannenkoek daarna voorzichtig om en laat nog een minuut garen. Doe dit tot het beslag op is.
- Serveer de pannenkoeken met de rest van de banaan en de aardbeien. Serveer eventueel (als je op de minder gezonde tour gaat) met wat stroop.
Lees ook: Ontbijten met pizza? Het kan met deze omeletpizza
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Kookfans | Beeld: Videostill YouTube