Sabine

Deze chocoladebrownies zijn heerlijk en passen in een gezonde levensstijl

Wie aan een paleodieet doet of op een andere manier probeert aan de lijn te doen, weet dat je veel lekkernijen vaak aan je voorbij moet gaan. Het blijft lastig om nee te zeggen tegen die zoete hapjes, maar gelukkig is er ook een chocoladebrownie die wél kan. En het is nog makkelijk om te maken ook!

Dit heb je nodig:

  • 3 middelgrote, zo rijp mogelijke bananen
  • 130 gram pindakaas of amandelboter
  • 25 gram cacaopoeder
  • optioneel: als je meer proteïne wilt eten, kun je 1 tot 2 schepjes proteïnepoeder toevoegen aan het beslag. Dit kun je kopen bij winkels als Body and Fit en Holland en Barrett, maar ook de Albert Heijn heeft een proteïnepoeder van soja in haar assortiment.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een vierkant bakblik in.
  • Doe de pindakaas of amandelboter in een schaaltje dat magnetronbestendig is en laat de pindakaas of amandelboter smelten.
  • Doe alle ingrediënten in een blender en blend tot er een soepel beslag ontstaat.
  • Schenk het mengsel in het bakblik en plaats deze in de voorverwarmde oven. Bak de chocoladebrownies in twintig minuten gaar in de oven. Haal de brownies er daarna uit en laat het volledig koelen voordat het wordt aangesneden.
  • Tip: de brownies worden niet erg zoet van zichzelf. Het is daarom erg belangrijk om zo rijp mogelijke bananen te gebruiken. Deze zijn een stuk zoeter dan bananen die nog niet rijp zijn en zijn daarmee geschikter voor de chocoladebrownies.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: the Big Mans World | Beeld: Pixabay