Sabine

Je (klein)kinderen zullen niet eens doorhebben hoeveel groente hierin zit!

Hebben jouw (klein)kinderen geen boodschap aan gezonde kost en trekken ze hun neus op bij alle groentes die je hen voorschotelt? Dan kan koken nog best een klus zijn. Eten ze het liefst macaroni met kaas? Dan laat dit recept je een snode manier zien om tóch wat vitamientjes toe te voegen aan die vette kaashap.

Dit heb je nodig voor 5 personen of 4 grote eters:

  • Een halve kilo macaroni
  • 240 milliliter water
  • Een halve bloemkool, gesneden in roosjes
  • Een bos wortels, gesneden in schijfjes
  • 400 gram pompoen, in stukjes gesneden
  • 480 milliliter melk
  • 200 gram cheddar kaas
  • 125 gram verse roomkaas

Zo maak je het:

  • Kook je macaroni volgens de verpakking.
  • Schenk water in een pan en doe hierin de pompoen, wortel en bloemkool. Kook tot je groentes zacht zijn.
  • Giet het water af in een aparte kom en doe de groentes in een blender om ze te verpulveren tot een dikke saus ontstaat. Voeg eventueel wat kookwater toe om de saus wat smeuïger te maken als-ie echt te dik is. Heb jij geen blender, dan werkt een staafmixer ook!
  • Zet een koekenpan op en doe hierin de groentesaus. Doe de melk hierbij en roer dit goed door. Doe hierna de cheddar en de roomkaas erbij en roer het vervolgens weer goed door.
  • Hierna kun je de gekookte macaroni toevoegen. Laat dit daarna nog even een paar minuutjes koken.
  • Daarna kun je de macaroni serveren!

Toch zin in een andere pasta? Probeer dan eens:

Pasta met romige spinaziesaus
Paprikapasta met tomaat
Pasta met broccolisaus

Bron: Tasty. Videostill Tasty.