Esther Reitsema
15 min.
9 pers.
Ingrediënten
  • 3 bananen
  • 300 milliliter yoghurt
  • Suikeroogjes, decoratiestiften of gesmolten chocolade
  • Ijsstokjes

Zo komen we alvast in de Halloween-sferen!

Halloween komt eraan, en dat betekent dat we bijna weer aan de slag kunnen met heerlijke, griezelige snacks. Om alvast in de stemming te komen delen we dit recept voor bananenijsjes. Leuk om met je kinderen te maken voor een feestje – of natuurlijk om stiekem zelf op te snoepen als niemand kijkt.

Zo ga je te werk:

  • Pel de bananen, haal de sliertjes eraf en snijd ze in de lengte door de helft.
  • Snijd dan de helften in drie gelijke stukken.
  • Prik voorzichtig de stokjes in de stukjes banaan.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de banaantjes op. Zet deze voor minstens een uur in de vriezer.
  • Doe de yoghurt in een kom en haal de banaantjes hier één voor één doorheen totdat ze helemaal bedekt zijn.
  • Plak vervolgens de oogjes op de banaantjes of teken ze met een decoratiestift of wat gesmolten chocolade.
  • Zet de banaantjes terug in de vriezer en laat ze weer minimaal een uur staan.
  • Controleer of ze stevig genoeg zijn.
  • Et voilà, je Halloween snacks zijn klaar. Laat dat feestje maar beginnen!

Variaties

Je kunt met deze Halloween banaantjes alle kanten op. Dit recept is gebaseerd op spookjes, maar je kunt de bananen ook gebruiken om mummies te maken. Gebruik hiervoor de rechthoekige stukjes van de banaan (laat die met de ovale kant over voor de spookjes) en maak met een decoratiestift of gesmolten chocolade verticale streepjes.

Deze banaantjes zijn een extra gezonde snack omdat ze in yoghurt worden gedoopt, maar als je ze iets zoeter wil is gesmolten witte chocolade natuurlijk ook een goede optie.

Lees ook: Kom in de Halloween-sferen met deze spooky Caipiroska

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock