Hier kom jij de winter wel mee door
Een dampende kop warme chocolademelk kan ons hart doen smelten in de koude winterdagen. We drinken ‘m het liefst met een flinke dot slagroom en als het even kan toppen we de boel af met marshmallows. Hartstikke lekker, maar niet heel verstandig wanneer je een beetje op de lijn let. Geen zorgen, er zijn een hoop alternatieven die evenveel vreugde geven als de ‘normale’ warme chocomelk.
Zo kan je met een gerust hart genieten van een kopje warme chocolademelk.
1. Chocomelk met banaan en amandel
- Een halve banaan, in plakjes gesneden.
- 3 theelepels cacaopoeder.
- 200 milliliter ongezoete amandelmelk.
- Een snufje kaneel.
Voeg de banaan, amandelmelk en cacaopoeder bij elkaar in een blender en blend tot er een egale massa ontstaat. Giet het mengsel in een steelpannetje en warm de boel op laag vuur op. Breng de chocolademelk op smaak met wat kaneel. Genieten maar!
2. Originele chocolademelk
- 200 milliliter ongezoete amandelmelk.
- 1 eetlepel cacaopoeder.
- Een halve eetlepel kokosbloesemsuiker.
Roer alle ingrediënten door elkaar in een steelpannetje. Breng het mengsel op laag vuur aan de kook en blijf goed doorroeren. Schenk de chocolademelk in een mok. Voilà, je gezonde chocolademelk is klaar.
3. Bounty chocolademelk
- 200 milliliter kokosmelk.
- 2 eetlepels cacaopoeder.
Voor de kokosliefhebbers is dit een uitkomst. Je mengt de ingrediënten met elkaar in een steelpannetje en brengt vervolgens de boel langzaam aan de kook. Zodra de chocolademelk warm genoeg is, haal je ‘m van het vuur. Top de boel af met wat kokossnippers of maak ‘m nog iets zoeter met wat kokosbloesemsuiker. Geloof ons: dit wordt je nieuwe favoriet.
Lees ook: Kookfans’ kruidnotentest: dit vonden we van de HEMA kruidnotensmaken
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: FEM-FEM | Beeld: Unsplash