Recept: gezonde carrot cake met noten en dadels

Ingrediënten
  • 150 gram wortelen, geschild en geraspt
  • 150 gram zelfrijzend meel
  • 125 gram roomboter (ongezouten)
  • 100 gram noten (ongezouten)
  • 100 gram dadels zonder pit
  • 80 milliliter honing
  • 2 eieren
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 sinaasappel
  • Een snufje zout
  • Optioneel voor de topping:
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram verse roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
Maayke
20 + 50 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram wortelen, geschild en geraspt
  • 150 gram zelfrijzend meel
  • 125 gram roomboter (ongezouten)
  • 100 gram noten (ongezouten)
  • 100 gram dadels zonder pit
  • 80 milliliter honing
  • 2 eieren
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 sinaasappel
  • Een snufje zout
  • Optioneel voor de topping:
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram verse roomkaas
  • 150 gram poedersuiker

Ook zonder suiker smaakt deze carrot cake lekker zoet

Nu velen van ons meer aan het huis gekluisterd zijn, kan de verveling behoorlijk toeslaan. Een manier om die verveling tegen te gaan? De keuken induiken om de lekkerste baksel te maken! Maar al die zoetigheid is natuurlijk niet echt bevordelijk voor de lijn. Geen zorgen, want deze gezonde carrot cake kan je zonder schuldgevoel eten. In de cake zit namelijk nauwelijks suiker. Wil je toch een beetje zoetigheid erbij? Serveer dan de zoete topping apart.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de carrot cake:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Mix de roomboter met de honing en een snufje zout in een kom.
  • Breek de eieren één voor één in de kom en mix door elkaar.
  • Voeg de gember, kaneel, nootmuskaat en het meel toe en roer tot er een luchtig en egaal beslag ontstaat.
  • Doe geraspte wortelen, dadels en noten in een blender.
  • Rasp de schil van de sinaasappel boven de blender. Mix alle ingrediënten tot ze versnipperd zijn en voeg toe aan het beslag. Meng alles goed door elkaar en zorg voor een luchtig beslag.
  • Vet een cakevorm in met wat boter, schenk het beslag erin en zet in de oven gedurende 50 à 55 minuten.
  • Haal de cake uit de oven en prik met een satéprikker in het midden om te kijken of de cake goed gaar is. Als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar. Laat de cake afkoelen.
  • Optioneel: maak de topping. Mix in een schaaltje de roomboter, roomkaas, vanillesuiker en poedersuiker en serveer bij de carrot cake.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Cheesecake met roze koek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron & beeld: Kookfans©