Romige en crispy frietjes uit de airfryer
Het is soms een hele strijd om een rijpe avocado in de supermarkt te vinden, maar vind je er een? Dan heb je ook wat. Het fruit (ja, fruit) is ontzettend veelzijdig. Je kunt het op brood eten of transformeren tot een romige saus. Wat je er daarnaast ook mee kunt doen? Er avocadofrietjes van maken!
Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Verwarm de airfryer voor op 180°C. Heb je geen airfryer? Verwarm dan een oven voor op 200°C.
- Snijd de avocado doormidden, ontdoe van de pit en haal de schil eraf. Snijd de avocado vervolgens in dikke repen.
- Doe de melk in een kom, doe de bloem in een andere kom en doe ook de panko in een aparte kom. Meng eventueel nog wat gedroogde kruiden met de panko.
- Dip een avocadoreepje in de bloem, dan in de melk, dan weer in de bloem en dan weer in de melk. Haal het reepje vervolgens ook door het pankomengsel. Doe dit met alle avocadoreepjes.
- Leg de avocadofriet in de airfryer, zorg ervoor dat ze elkaar niet aanraken. Bak 8 tot 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
Bak je ze in de oven? Verdeel ze dan over een bakplaat en bak 15 tot 20 minuten. - Doe een beetje zout over de avocadofriet en serveer met een saus naar keuze.
Lees ook: Friet praat: is het echt gezonder als het uit de airfryer komt?
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Cooking with Ayeh | Beeld: Avocado fries door George N onder de licentie CC BY 2.0