Zo maak je heerlijk gezond glazuur dat lijkt op roomkaas
Bij het zien van een carrot cake loopt ons het water al in de mond. Vooral de dikke laag glazuur die erop zit, hmmm. Helaas wordt het glazuur gemaakt van vette roomkaas met (spreekwoordelijk) kilo’s suiker. Niet echt gezond, dus. Wij hebben een recept gevonden van gezond glazuur waar geen suiker en room aan te pas komt. Het is ook nog eens geheel vegan, dus voor iedereen geschikt!
Het smaakt net zo lekker als de ongezonde versie.
Dit heb je nodig:
- 125 gram cashews in water geweekt
- 60 milliliter (plantaardige) melk naar keuze
- 60 milliliter citroensap
- 1 theelepel vanille extract
- 85 milliliter agavesiroop
- 60 milliliter gesmolten kokosolie
- een snufje zout
Zo maak je het:
- Er komt niet veel bij dit recept kijken, want eigenlijk laten we de blender al het werk voor ons doen. Het enige wat je moet doen is een beetje voorbereidingswerk. Week de cashews minstens vier uur in water. Handig is om het de avond ervoor te doen zodat je ze de hele nacht kan laten weken. Gooi het water weg en spoel ze schoon.
- Doe alle ingrediënten in een blender of in een kom en gebruik een staafmixer. Blend tot het een romig geheel vormt.
Glazuur
Dit gezonde glazuur is vooral lekker bij bijvoorbeeld carrot cake of op (vanille)cupcakes. Het is een stuk gezonder dan de versie met roomkaas en poedersuiker. Natuurlijk zit er nog steeds veel vet in, want in cashews en kokosolie zit, ondanks dat het gezonde ingrediënten zijn, veel vet. Dit zijn echter wel gezonde, plantaardige vetten waar je lichaam baat bij heeft. Ook krijg je van dit recept geen suikerdip, omdat er alleen maar gezonde ingrediënten in zitten.
Lees ook: Deze glutenvrije carrot cake is echt heerlijk en ook nog eens heel makkelijk om te maken!
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Fernanda Rodriguez | Beeld: Videostill YouTube