Ingrediënten
  • 4 stukken kipdijfilet
  • 60 gram bacon
  • 300 gram romainesla
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1/4 rode ui
  • 1 avocado
  • VOOR DE MARINADE/DRESSING:
  • 115 gram honing
  • 65 gram dijon mosterd
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
Sara Bergsma
1 uur + 15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 stukken kipdijfilet
  • 60 gram bacon
  • 300 gram romainesla
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1/4 rode ui
  • 1 avocado
  • VOOR DE MARINADE/DRESSING:
  • 115 gram honing
  • 65 gram dijon mosterd
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Lekker met bacon en avocado!

Salade saai? Nee hoor! Met dit recept bereid je een heerlijke, frisse salade boordevol smaak. De honingmosterd geeft namelijk een extra touch aan de kip, wat de salade gelijk een stuk interessanter maakt. Geschikt om je collega’s mee jaloers te maken tijdens lunchtijd op werk, of gewoon om thuis lekker van te smullen.

Wat moet je doen?

  • Snijd de knoflook fijn en meng in een kleine kom of maatbeker met de honing, mosterd, olijfolie, zout en peper.
  • Leg de kipdijfilets in een schaal en giet de helft van de marinade over de kip. Houd de andere helft apart voor later.
  • Keer vervolgens de kipdijfilets om, zodat ze volledig bedekt zijn met de marinade.
  • Dek de schaal af met vershoudfolie en zet in de koelkast om te marineren gedurende 30 tot 60 minuten.
  • Snijd in de tussentijd de bacon in reepjes, de rode ui in halve ringen, de avocado en de romainesla in repen en halveer de cherrytomaten.
  • Verhit een grote koekenpan en bak de kippenbouten totdat het gaar is op middelhoog vuur. Meestal is de kip al gaar na ongeveer 5 minuten bakken aan elke kant.
  • Haal de kip vervolgens uit de pan en leg apart.
  • Veeg de pan schoon en zet terug op het vuur.
  • Voeg de bacon toe aan de pan en bak deze in ongeveer 10 minuten krokant.
  • Verplaats de bacon naar een met keukenpapier bedekte schaal om het vet in op te nemen.
  • Voeg 3 eetlepels water toe aan de apart gehouden marinade en roer om het water op te laten nemen.
  • Snijd de kip in reepjes.
  • Doe de romainesla, cherrytomaten, rode ui, avocado, gebakken bacon en kip in een saladekom en besprenkel met het overgebleven honingmosterd mengsel.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Op de gezonde toer? Probeer deze heerlijke bonensalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock