Ingrediënten
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handjevol peterselie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander (optioneel)
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Geroosterde pitabroodjes
  • 200 gram tomatensalsa
  • 1 zak sla (optioneel)
Jasmijn
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handjevol peterselie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander (optioneel)
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Geroosterde pitabroodjes
  • 200 gram tomatensalsa
  • 1 zak sla (optioneel)

Zonder vlees, maar net zo lekker

Pitabroodjes: we zijn er dol op. Je kunt er diverse verschillende ingrediënten in stoppen en ze leveren altijd een flink vullende maaltijd op. Wil je een keer de vegetarische optie van dit gerecht proberen? Dan is dit recept een hele goede optie.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Vegetarisch alternatief

Wij schuiven met enige regelmaat een paar pitabroodjes in de oven, om ze vervolgens met van alles te vullen. Vooral maïs, paprika, sla en tomaat zijn daarbij populaire ingrediënten. In veel gevallen gebruiken we shoarmavlees om de maaltijd compleet te maken. Dit kan echter heel makkelijk worden vervangen door een vegetarisch en smaakvol alternatief: falafel. We zijn al helemaal fan. Probeer dit recept eens en je zult zien dat het net zo goed in de smaak valt als de niet-vegetarische variant!

Zo maak je de pitabroodjes met falafelburgers

  • Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de pitabroodjes staat.
  • Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
  • Snijd de rode ui in grove ringen en de knoflook in kleine stukjes.
  • Gooi de kikkererwten, ui, knoflook, peterselie, komijn, koriander, het chilipoeder, de bloem en een beetje zout bij elkaar in een mixer.
  • Mix alle ingrediënten goed door elkaar, net zolang totdat er een zachte pasta ontstaat.
  • Rol de pasta met je handen tot kleine balletjes.
  • Schuif de pitabroodjes in de oven.
  • Verwarm de zonnebloemolie in een pan met anti-aanbaklaag.
  • Leg de balletjes in de pan en laat ze 3 minuten bruin bakken aan beide kanten.
  • Haal de pitabroodjes uit de oven, snijd ze open en smeer er wat tomatensalsa in.
  • Leg eventueel wat sla in de pitabroodjes en leg de falafelballetjes erbovenop.
  • Tast toe!

Lees ook: Om je vingers bij af te likken: zo maak je de lekkerste falafel

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Videostill BBC Good Food