Esther Reitsema
25+20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram spruitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram geraspte kaas
  • Peper en zout
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels pesto
  • De rasp van 1 citroen
  • Het sap van een halve citroen

Spruitjes waren nog nooit zo lekker!

Nu de feestdagen weer achter de rug zijn en we véél te veel zoete, vette en zoute dingen hebben gegeten, willen we massaal op de gezonde toer. Toch laten we een goed gevulde borrelplank natuurlijk liever niet staan. Gelukkig kun je je plank ook vullen met gezonde gerechtjes, zoals deze krokante spruitjes uit de oven – compleet met pestodip. We vertellen je hoe je het maakt!

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Kook de spruitjes totdat deze gaar zijn en giet ze af.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de spruitjes op.
  • Vervolgens ga je de spruitjes pletten. Hiervoor kun je een glas of een vork gebruiken.
  • Verdeel dan de olijfolie, geraspte kaas en peper en zout over de spruitjes.
  • Bak ze dan voor ongeveer twintig minuten in de oven. Dit kan ook eventueel wat langer. Haal de spruitjes uit de oven als ze goudbruin en knapperig zijn.
  • In de tussentijd ga je aan de slag met de dip. Meng hiervoor de pesto met de mayonaise, citroenrasp en de helft van het citroensap. Roer dit door elkaar tot er een romig geheel ontstaat.
  • Serveer de spruitjes samen met de pestodip. Eet smakelijk!

Deze spruitjes smaken heerlijk bij de borrel, maar je kunt ze ook prima als bijgerecht gebruiken, bijvoorbeeld bij een ouderwets avg’tje. Weer wat anders dan ‘gewone’ spruitjes, en tóch gezond!

Lees ook: 4 tips om de lekkerste tosti’s te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Brenda Kookt | Beeld: Adobe Stock