Gezond en lekker: ijsbergsla-wraps!
Wraps zijn de ideale uitkomst als je even niet zoveel tijd hebt om uren in de keuken te staan maar tóch zin hebt om echt wat lekkers te maken. Als je aan wraps denkt, dan schiet natuurlijk de Mexicaanse tortilla door je hoofd. Maar daar zitten best veel calorieën in en als je een beetje op de lijn wilt letten is dat niet de meest verstandige voedselkeuze. Door de tortilla te vervangen door sla maak je een gerecht dat ideaal is voor een koolhydraatarm dieet! En het mooie is, ze zijn nog lekker ook.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 300 gr rundergehakt
- 1 rode puntpaprika
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr mais
- 250 gr kidneybonen
- 1 blikje tomatenpuree
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl kaneel
- 1 tl gedroogde koriander
- 1/2 tl komijn
- 1 krop ijsbergsla
- hand cherry tomaatjes
- Geraspte kaas
- Crème fraîche
Zo maak je ze:
- Schil en snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes en de cherrytomaatjes doormidden.
- Breng het gehakt op smaak met de cayennepeper, kaneel, gedroogde koriander, komijn, peper en zout. Meng zodat de kruiden goed door het gehakt zitten.
- Bak het gehakt gaar. Meng de tomatenpuree erdoor. Nu voeg je de kidneybonen, cherrytomaatjes en maïskorrels en laat dit nog even warm worden.
- Verwijder voorzichtig de bladeren van de krop sla en vul ze met het gehakt.
- Maak af met geraspte kaas en voor de liefhebber nog een lepel crème fraîche!
Eet smakelijk!
Fan van dit artikel? Bewaar ‘m op Pinterest!
Bron: Mindyourfeed | Beeld: Pexels