Het verrassingsgerecht van de dag. Wat is dit lekker!
Het is altijd leuk om nieuwe recepten te proberen. Als je een beetje van koken houdt dan vind je het superleuk om te experimenteren met verschillende ingrediënten en bereidingswijzen. Soms moet je je verlies nemen en mislukt een gerecht faliekant, terwijl je de volgende keer de spijker op z’n kop slaat en iets verrukkelijks op tafel zet. Het laatste is het geval bij dit gerecht. Echt om te smullen!
We zullen stap voor stap uitleggen hoe je dit heerlijke ovengerecht bereidt. Klaar? Laten we beginnen!
Je hebt nodig:
– 2 uien
– 450 gram rundergehakt
– 1 in blokjes gesneden ui
– fijngesneden peterselie
– 150 gram champignons
– 1 eetlepel bruine suiker
– 1 eetlepel pikante ketchup
– 1 theelepel sojasaus
– 1 theelepel worcestershiresaus
– 200 gram spek
– barbecuesaus
Wat moet je doen?
- Verwarm je over op 220 graden celcius
- Verwijder de schil van de uien en snijdt door het midden. Pel de lagen af:
- Meng het gehakt (eventueel met gehaktkruiden naar smaak), met de in blokjes gesneden ui, de peterselie, champignons, sojasaus, pikante ketchup en bruine suiker in een grote kom.
- Kneed het gehakt tot een bal en plaats er lagen ui om heen
- Neem de spek en bedek de ui met de gehakt er in met een mooi laagje spek. Gebruik eventueel satéprikkers om de bollen bij elkaar te houden.
- Zet de gevulde uien 40 minuten in de voorverwarmde oven. In de laatste minuten kun je ze besprenkelen met wat barbecuesaus voor een extra bite. Dit gerecht is ook ideaal voor op de barbecue trouwens!
- Eet smakelijk! Ziet er heel goed uit, toch? Jummie!
Beeld: videostill