Spruitjes maar saai? Niet als je ze op deze manier bereidt!
Wijsheid komt met de jaren, evenals een gevoel voor smaak. Kinderen moeten vaak niets weten van spruitjes, maar volwassenen weten wel beter: spruitjes zijn heerlijk. Je kunt de minikooltjes in een pannetje met water koken, maar je kunt spruitjes ook een classy twist geven door deze gevulde spruitjes te maken.
Wie had gedacht dat spruitjes er zo feestelijk uit kunnen zien?
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de gevulde spruitjes:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd het harde onderkant van de spruitjes af en snijd ze daarna in de lengte doormidden. Blancheer de spruitjes. Doe dit door een pan water aann de kook te brengen en de spruitjes daarna met de gesneden kant in het water te doen. Blancheer ze ongeveer 1 á 2 minuten.
- Nu komt het lastigste deel: de binnenkant van de spruitjes verwijderen. Zet beide duimen aan de buitenkant van de rand van het spruitje en duw het een beetje naar achteren. Nu komen de laagjes van het spruitje wat los. Gebruik daarna een mes om de binnenkant voorzichtig los te snijden. Steek het mes niet te diep in het spruitje! Daarna kun je de binnenkant eruit ‘poppen’. Doe dit met alle spruitpartjes en zet de verwijderde binnenkant apart.
- Snijd de verwijderde binnenkant van de spruitjes fijn.
- Verwarm olie in een koekenpan en doe de knoflook en gesneden spruitjes in de pan. Bak aan tot de spruitjes lichtbruin kleuren.
- Doe de ricotta in een ruime kom en voeg de gedroogde kruiden, spruitjesmengsel, parmezaanse kaas en panka toe. Roer goed. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.
- Gebruik een dessertlepel om de spruitjes te vullen met het ricottamengsel. Leg de spruitjes op een met bakplaat beklede bakplaat en bak 20 minuten.
Lees ook: Recept: romige spaghetti met spruitjes en spekjes
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Jerry James Stone | Beeld: Videostill YouTube Jerry James Stone