Ingrediënten
  • 2 eetlepels boter
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • 5 of 6 grote Portobello-champignons
  • 5 of 6 verse mozzarella-kaasballetjes, dun gesneden
  • 150 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • Verse basilicum, versnipperd om te garneren
  • 4 eetlepels balsamico (de dikkere crèma-variant)
Maayke
15 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels boter
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • 5 of 6 grote Portobello-champignons
  • 5 of 6 verse mozzarella-kaasballetjes, dun gesneden
  • 150 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • Verse basilicum, versnipperd om te garneren
  • 4 eetlepels balsamico (de dikkere crèma-variant)

Deze gevulde portobello’s met een vulling van mozzarella, cherrytomaatjes en balsamico zijn verrukkelijk!

Deze portobello’s zijn vullend en perfect om als hoofdgerecht te serveren, maar je kunt ze makkelijk als bijgerecht serveren! Door de portobello’s eerst in te smeren met knoflookboter krijgen ze een heerlijke smaak en de vulling maakt dit gerecht helemaal af. Veel tijd ben je niet kwijt in de keuken, want deze gevulde portobello’s staan binnen 15 minuten al op tafel!

Wanneer ga jij deze heerlijke portobello’s maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de gevulde portobello’s:

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Prepareer de portobello’s door de stengel te verwijderden, ze te wassen en goed te drogen met een keukenpapier. Leg apart.
  • Voeg in een schaaltje de boter, de geperste knoflooktenen en verse peterselie. Verwarm in de magnetron tot het gesmolten is (± 1 minuut op 750 Watt).
  • Leg de portobello’s op een bakplaat en smeer ze royaal in met de knoflookboter (boven- en onderzijde).
  • Leg de portobello’s met de onderzijde omhoog en leg in elke portobello 4 gehalveerde cherrytomaten en 8 gehalveerde bolletjes mozzarella.
  • Zet de bakplaat ± 8 minuten in de voorverwarmde oven tot de mozzarella gesmolten en lichtbruin begint te worden (Maak eventueel gebruik van de grillstand in de oven).
  • Haal de gevulde portobello’s uit de oven en drapeer de dikke balsamico erover en garneer met wat verse basilicumblaadjes.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hier de video met de volledige instructie:

Ook lekker: Recept: chocolademuffins met Nutella

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cafe Delites | Beeld: videostill